Türkiye'yi sarsan veri skandalı! İşte zanlıların ifadeleri

Telegram'da panel üzerinden veri satan şüpheliler yakalandı! "Devletin bilgilerini çalmadım, piyasada vardı" diyen zanlıların skandal ifadeleri dikkat çekti.

KRONOS 06 Şubat 2025 GÜNDEM

İstanbul merkezli yürütülen yasa dışı sorgulama sistemlerine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli Mustafa D., hakimlik ifadesinde veri sattığını kabul etti. "Yaklaşık 3 aydır bu işin içindeyim" diyen Mustafa D., bilgileri devlet sistemlerinden çalmadığını, piyasada zaten bulunduğunu öne sürdü.

69 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devlet güvenliğini tehlikeye atan bilgilerin sosyal medyada paylaşıldığı tespit edilince soruşturma başlatıldı. İstanbul merkezli 25 ilde düzenlenen operasyonlarda 35’i çocuk toplam 69 şüpheli gözaltına alındı. Hakim karşısına çıkarılan zanlılardan 44’ü tutuklandı.

ŞÜPHELİLERİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Tutuklanan bazı zanlıların ifadelerine ulaşıldı. Şüphelilerden bazıları internet üzerinden "panel" adı verilen sistemleri satarak para kazandıklarını söyledi. Bazıları ise bu işle hava atmak veya eğlence amaçlı ilgilendiklerini iddia etti.

Tutuklu şüphelilerden Hüseyin Ç., 2023 yılında panel satışı yaptığını belirterek, "Bu işten 5-6 bin lira kazandım. Ancak bu suç nedeniyle cezaevine girdim. 2023’ten sonra tekrar suç işlemedim" dedi.

Mehmet B. ise kişisel verileri ticari amaçla satmadığını savundu. Arkadaşlarına farklı görünmek için sistemden bilgi sorguladığını söyledi.

"SORGULAMA LİNKİNE TIKLADIM"

Tutuklanan şüphelilerden Muhammed F.A. ise 18 yaşında ve öğrenci olduğunu belirterek suçlamaları reddetti. Yalnızca bir kez panel sistemine girerek kendisini sorguladığını ifade etti.

Savunmasında, "Reklamını yapmışlardı, linke tıkladım" diyen şüpheli, mesajlarının ciddi olmadığını ve yalnızca şaka amaçlı yazıldığını öne sürdü. Tutuksuz yargılanmayı talep etti.


 

"YOUTUBE’DA PANEL KURULUMU VİDEOLARI VAR"

Mustafa D., Telegram üzerinden Nextvortex adlı panelde veri sattığını söyledi. "Bu işin içindeyim ama devlet sistemlerinden veri çalmadım" diyen şüpheli, bilgilerin zaten piyasada bulunduğunu iddia etti.

"Panel kurmayı YouTube videolarından öğrendim" diyen Mustafa D., sattığı verilerin sadece ad, soyad ve sülale bilgileri olduğunu savundu. Sağlık ya da tapu bilgilerini paylaşmadığını belirten şüpheli, bu işten ayda en fazla 7-8 bin lira kazandığını ve pişman olduğunu dile getirdi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram